Altijd redelijk en transparant. Bij ons geen verrassingen!

Neem nu contact op met onze advocaten voor vrijblijvend advies.

Telefoon: 035 588 5335 of E-mail: info@sdga.nl

Praktische informatie van Swarts De Groen Advocaten

Afhankelijk van de soort zaak en het belang geldt een uurtarief vanaf € 130,00 tot maximaal € 190,00 te vermeerderen met btw. De advocaten Swarts en De Groen berekenen hierbij een uurtarief dat past bij de zaak en het belang waar het om gaat. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Wij vinden het belangrijk dat een rechtzoekende op betaalbare, doch stevige en gespecialiseerde rechtshulp kan rekenen. Door onze overheadkosten beperkt te houden, kunnen wij ook voor onze cliënten scherpe en redelijke tarieven hanteren. Wat de mogelijkheden zijn wordt hieronder nader omschreven.

Indien u wilt weten wat in uw geval de beste optie is, neem vrijblijvend contact op.

 

Kosteloos oriënterend kennismakingsgesprek

Wanneer u kort (tot maximaal 30 minuten) een zaak aan ons wilt voorleggen, brengen wij daarvoor geen kosten in rekening. U kunt uw zaak telefonisch bespreken, een afspraak maken voor een overleg op ons kantoor te Soest of binnenlopen op ons inloopspreekuur.

Parkeren kan kosteloos en voor de deur.

 

Tariefopties

Met betrekking tot onze tarieven zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de omstandigheden en uw wensen.

Afhankelijk van de soort zaak en het belang geldt een uurtarief vanaf € 130,00 tot maximaal € 190,00 te vermeerderen met btw. De advocaten Swarts en De Groen berekenen hierbij een uurtarief dat past bij de zaak en het belang waar het om gaat. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Wij willen te allen tijde voorkomen dat het te duur wordt om een procedure te voeren of een advocaat in te huren. Wanneer een zaak zich niet leent voor een vast tarief, bijvoorbeeld omdat nog niet van te voren duidelijk of er een procedure moet worden gevoerd, wordt een redelijk en gepast uurtarief berekend.

Wanneer een zaak zich daartoe leent, bijvoorbeeld bij een eenvoudige en overzienbare procedure, kan er ook een vaste prijs worden afgesproken waarvoor een procedure wordt afgewikkeld. Ook hier geldt dat steeds het tarief in redelijke verhouding moet staan met het belang, zodat ook mindere omvangrijke vordering in rechte opgeëist kunnen worden. Wat de mogelijkheden zijn, kan in goed overleg worden bepaald.

Voor advocaten is een 100% “no cure no pay” beloning niet toegestaan. Door de advocaatkosten (zeer) laag te houden en daarbij uitsluitend een aanvullend tarief te berekenen bij een werkelijk verkregen financiële opbrengst (of ander gewenst resultaat), wordt het kostenrisico gedeeld met de advocaat en daarom aanzienlijk verkleind. Wij kunnen uw kosten hierdoor laag houden als wij in uw zaak geloven en meedelen in kosten én opbrengst.

Dit kan voor u interessant zijn bij zaken waarbij van tevoren minder goed in te schatten is wat de financiële opbrengst zal zijn. Dit kan zijn door een juridisch unieke situatie, maar ook door onbekendheid met het verweer van de andere partij of twijfel over het bewijs. In dat geval is het een zeker risico om een zaak aan de rechter voor te leggen. Er zullen immers proceskosten gemaakt moeten worden. De advocaten Swarts en De Groen hebben ervaring met deze werkwijze en wij kunnen gepaste afspraken maken voor uw zaak.

Wanneer u een rechtsbijstandsverzekering heeft en een procedure is vereist om uw recht te halen, is wettelijk geregeld dat u altijd recht heeft op een advocaat naar eigen keuze. U hoeft daarom geen genoegen te nemen met een jurist in dienst bij de verzekeraar om u bij te staan.

Dit recht op de vrije advocaatkeuze wordt echter tegenwoordig door veel rechtsbijstandsverzekeraars opgevangen door een beperkt kostenmaximum, teneinde de verzekerden alsnog te bewegen om hiervan af te zien. Dit kostenmaximum hoeft echter geen obstakel te zijn om toch een gespecialiseerd advocaat in te schakelen. De advocaten Swarts en De Groen werken veel samen met verschillende rechtsbijstandsverzekeraars en ook met uw verzekeraar kunnen wij steeds gepaste afspraken maken om u bij te staan binnen de mogelijkheden van uw polis.

Wanneer uw zaak door uw rechtsbijstandsverzekeraar niet in behandeling wordt genomen omdat deze volgens haar niet is gedekt, kunnen wij voor u een second opinion uitvoeren. Wanneer dekking voor uw zaak wordt afgewezen, vanwege een oordeel dat deze onvoldoende haalbaar is, is dit geregeld in de polis en kunt u uw verzekeraar vragen de zaak aan ons voor te leggen.

Ook personen met minder financiële middelen willen kunnen bijstaan. De advocaten Swarts en De Groen werken daarom ieder tevens op basis van gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging). Wanneer u hiervoor in aanmerking komt, kunt u vrijblijvend uw zaak aan ons voorleggen. Of u hiervoor in aanmerking komt, kunt u nagaan op de website van de Raad voor rechtsbijstand, https://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand. Ook wanneer uw financiële middelen beperkt zijn, maar u komt niet in aanmerking voor een toevoeging, kunnen wij met u bespreken of er toch mogelijkheden zijn.

Iedere woensdag vanaf 16:00 tot 17:00 uur houden wij een gratis inloopspreekuur. U kunt dan zonder afspraak langskomen. Wij verzoeken u wel uw bezoek even aan te kondigen, dan
bent u verzekerd van de aanwezigheid van de juiste advocaat.

Adviesabonnement: € 350,- exclusief btw per jaar. Met name geschikt voor ondernemers die vaak vragen hebben over verschillende juridische onderwerpen. Swarts De Groen is dan uw vaste sparringpartner.

Wij hanteren verder vaste tarieven voor:

De rechtsgebieden van Swarts De Groen Advocaten.

Met de aan uw zaak te besteden tijd gaan wij zorgvuldig en efficiënt om. Wij houden van duidelijk taalgebruik. Voordat u uw zaak aan ons toevertrouwt maken wij met u heldere afspraken. Bij ons geen verrassingen.


Erfrecht-Swarts-De-Groen-Advocaten-Soest

ERFRECHT

Lees verder…

Huurrecht-Swarts-De-Groen-Advocaten-Soest

HUURRECHT

Lees verder…

Contracten-en-Consumentenrecht-Swarts-De-Groen-Advocaten-Soest

CONTRACTEN- & CONSUMENTENRECHT

Lees verder…

Arbeidsrecht-Swarts-De-Groen-Advocaten-Soest

ARBEIDSRECHT

Lees verder…

Incasso-en-Beslag-Swarts-De-Groen-Advocaten-Soest

INCASSO & BESLAG

Lees verder…

Aansprakelijkheids-en-verzekeringsrecht-Swarts-De-Groen-Advocaten-Soest

AANSPRAKELIJKHEIDS- & VERZEKERINGSRECHT

Lees verder…

Bestuursrecht-Swarts-De-Groen-Advocaten-Soest

BESTUURSRECHT

Lees verder…

Personen-en-Familierecht-Swarts-De-Groen-Advocaten-Soest

PERSONEN- & FAMILIERECHT

Lees verder…

Bouwrecht-Swarts-De-Groen-Advocaten-Soest

VASTGOED- & BOUWRECHT

Lees verder…

Neem nu contact op met onze advocaten voor vrijblijvend advies.

Telefoon: 035 588 5335 of E-mail: info@sdga.nl